Kartingul, un sport grozav pentru copiii dependenti de adrenalina

Ai un copil pasionat de sporturile rapide pe patru roti, admirator al lui Michael Schumacher, Lewis Hamilton sau Mika Hakkinen? Este clar! Trebuie sa il dai la cursurile de karting sau macar sa ii cumperi un karting pentru copii pe care sa il testeze in parcurile din oras.

Desi campionii mondiali mentionati in randurile de mai sus sunt asociati cu Formula 1, trebuie sa stii ca acestia si-au facut debutul in lumea automobilismului “jucandu-se” pe pista de karting, acest sport fiind considerat a fi primul pas spre performanta si cel mai bun mod de a descoperi farmecul condusului in siguranta. Iar kartingul, desi este un sport ce impune cateva investitii financiare, aduce satisfactii imense.

Inceputurile istoriei karturilor ne duc tocmai in anul 1956, cand un american a realizat un sasiu ansambland cateva tevi, pe care l-a echipat cu un motor luat de la o motocositoare. Acesta a fost primul kart inventat vreodata.

In jurul anilor ‘70, kartingul a devenit atat de popular, incat a fost asaltat de toti pasionatii sporturilor de adrenalina pe 4 roti, inclusiv de catre cei ce aveau sa devina ulterior campionii dominanti ai Formulei 1. Printre acestia se numara Michael Schumacher (cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile), Alain Prost, Ayrton Senna si Ricardo Patrese.

In prezent, aproape toate tarile din intreaga lume au deschise cluburi de karting, acestea beneficiind atat de circuite indoor, cat si de piste in aer liber, unde toti copiii sunt bineveniti sa descopere placerea si senzatiile unice pe care le ofera acest sport.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti inscrii copilul la cursuri de karting:

Inainte de toate, varsta minima a copiilor care vor sa se inscrie la acest sport este de 4 ani. Desi pare o varsta destul de frageda, ei bine, kartingul este de departe cel mai sigur sport cu motor, asa ca nu ar trebui sa iti faci griji cu privire la eventualele accidente care se pot intampla. Asadar, orice copil de minim 4 ani poate sa se inscrie, indiferent ca este fata sau baiat, insa trebuie sa se tina cont de statura acestuia, deoarece pentru a ajunge la pedale, el / ea trebuie sa aiba inaltimea macar de 125 cm.

Avantajele kartingului:

Kartingul este un sport care dezvolta aptitudini si reflexe specifice care ii vor fi de mare folos adultului din viitor, in special la condusul automobilelor obisnuite.

Dezavanjatele kartingului:

Costul ridicat in comparatie cu celelalte sporturi, cum sunt de pilda cele cu mingea, deoarece impune investitii in dotarile kartului si in inchirierea circuitelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs