bicicleta-fara-pedale

De ce bicicleta de echilibru fara pedale este mai buna decat bicicleta cu roti ajutatoare

Rotile ajutatoare permit unui copil sa pedaleze, sa stea corect pe o bicicleta, in pozitie verticala si sa ajunga din punctul A in punctul B. Dar, de fapt, nu il invata pe copil sa mearga cu bicicleta, iar intreaga experienta nu este tocmai cea mai potrivita.

Iata de ce o bicicleta de echilibru fara pedale este mai buna decat o bicicleta cu roti ajutatoare:

Bicicletele de echilibru se potrivesc mult mai bine copiilor mici decat bicicletele de 12 inch cu roti ajutatoare.

In mod ironic, majoritatea bicicletelor pentru copii cu roti ajutatoare nu sunt adaptate copiilor. Bicicletele de echilibru sunt mai mici, mai usoare, mai inguste si se potrivesc mult mai bine staturii copiilor mici. Inaltimea scaunului unei biciclete de echilibru este de pana la 10 inch de la sol. Cea mai mica bicicleta cu pedale disponibila, de 12 inch, are o inaltime minima a scaunului de 17 inch.

Drept urmare, copiii se vor simti mult mai confortabil invatand sa mearga cu o bicicleta fara pedale decat cu una cu roti ajutatoare.

De obicei, copiii mici nu pot merge cu bicicleta cu pedale pana la varsta de cel putin 3 ani, dar pot incepe sa exploreze o bicicleta de echilibru la varsta de 18 luni.

Bicicletele de echilibru pot fi folosite cu usurinta pe aproape orice tip de suprafata.

Utilizarea unei biciclete cu roti ajutatoare poate fi o experienta tulburatoare si incomoda. Un copil poate merge destul de repede, insa nu va putea executa viraje foarte bine, deoarece rotile de antrenament il mentin putin dezechilibrat. Iar pentru ca rotile mici, din plastic, pot fi usor prinse pe orice suprafata neuniforma, acestea tind sa limiteze destul de mult calatoriile cu bicicleta.

Bicicleta de echilibru este usoara si simplu de folosit.

Bicicletele de echilibru sunt mult mai usoare decat cele cu roti ajutatoare – sunt de obicei de doua ori mai usoare decat bicicletele cu pedale. Avand o greutate semnificativ mai mica si fiind astfel mai eficienta decat o bicicleta cu roti ajutatoare, bicicleta de echilibru poate fi folosita mai mult timp intr-o zi, deoarece nu va obosi utilizatorul. De regula, copiii obisnuiesc sa foloseasca bicicletele cu roti ajutatoare doar prin cartier, in apropierea casei. Ei bine, copiii cu biciclete de echilibru pot calatori cu usurinta kilometri intregi impreuna cu familia, indiferent ca ajung pe trasee asfaltate sau cu pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs