Biciclete de echilibru – scapă de roțile ajutătoare

Unul dintre cele mai noi lucruri pe care părinții le văd peste tot în magazine sunt: biciclete de echilibru. Acestea sunt în principiu biciclete mici pentru copiii, care nu au roți ajutătoare, dar sunt create  pentru a ajuta copiii să învețe să își păstreze echilibrul fără acestea – de unde și numele de *bicicletă de echilibru*. Acest tip de biciclete nu au pedale sau lanțuri. Practic, acestea sunt exact ca bicicletele pentru copii mai mari, dar cu mult mai simple.

Deci, despre ce este vorba?  Bicicletele de echilibru pot învăța copiii să meargă mai bine decât bicicletele cu roți ajutătoare? Să parcurgem câteva dintre atributele acestor produse.

bicicleta-de-echilibru-fara-pedale-balancer-verde

  • Siguranță – biciclete de echilibru

Bicicletele de echilibru sunt mult mai stabile față de cele clasice  (chiar dacă nu au la fel de multe roți!). Copiii care învață să meargă pe biciclete de echilibru sunt mai puțin susceptibili să cadă odată ce pornesc mai departe o bicicletă mai mare, pe măsură ce și-au perfecționat echilibrul. Mai puține căderi reprezintă un beneficiu major pentru bicicletele de echilibru.

  • Economie

O bicicletă de echilibru rezistă   mai mult decât bicicletele cu roți ajutătoare. Multe familii își învață copiii cu biciclete sau triciclete mai mici ca înălțime; înainte de a trece prin mai multe dimensiuni. O bicicletă de echilibru înlocuiește două sau trei biciclete diferite pentru majoritatea copiilor. Un alt punct important este că bicicletele de echilibru tind să aibă o valoare ridicată de revânzare; în comparație cu alte tipuri de biciclete. Deoarece au tendința să fie confecționate din materiale rezistente, bicicletele de echilibru trec cu brio testul timpului în ceea ce privește durabilitatea. Odată ce un copil a început să stăpânească mersul pe bicicletă, părinții o pot da fratelui/surioarei, sau o pot vinde.

  • Design – biciclete de echilibru

Bicicletele de echilibru tind să aibă design elegant și modern. Designul plăcut îi  încurajează pe copiii să iasă și să se plimbe. Fără a avea pedale care să se agațe de  lucruri, bicicletele de echilibru sunt ușor de transportat. O mare problemă în ceea ce privește proiectarea roților ajutătoare este aceea că ajustarea corectă a acestora reprezintă o mare provocare. Desigur, aceasta nu este o problemă pentru bicicletele de echilibru. Simplitatea este cheia!

Roțile ajutătoare împiedică bicicleta să se balanseze foarte mult, ceea ce le oferă copiilor un sentiment fals despre cum este să stea pe bicicletă. Acest fals sentiment de securitate care provine de la roțile ajutătoare, se dovedește a fi un mare obstacol pentru mulți copii; care apoi se tem de mersul pe bicicletă atunci când acestea sunt eliminate.  Copiii nu se simt în siguranță și asta le provoacă multe griji, ceea ce pentru unii   poate deveni un blocaj imens. Bicicletele de echilibru nu le aduc un sentiment de stabilitate copiilor, ceea ce înseamnă că acestora nu le este frică când va fi momentul să se deplaseze pe o bicicletă pentru copii mari!

Biciclete de echilibru – devin din ce în ce mai populare în fiecare an. O întreagă generație de copii învață să meargă pe bicicletă într-un mod nou (dar totodată, de modă veche).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs