bicicleta-de-echilibru

5 Motive pentru care bicicletele de echilibru sunt bune pentru copii

Daca ai un copil mic, probabil ca ai vazut sau ai auzit despre bicicletele de echilibru. Aceste accesorii fara pedale care au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani pe piata romaneasca sunt preferate in locul bicicletelor cu roti ajutatoare, deoarece vin la pachet cu mai multe beneficii.

Iata doar cateva dintre motivele pentru care bicicletele de echilibru sunt o modalitate excelenta de a introduce prichindelul in fascinanta si distractiva lume a mersului cu bicicleta.

  1. Sunt usor de utilizat.

Exista doi pasi ce trebuie invatati atunci cand mergi cu bicicleta: echilibrul si pedalarea. Bicicletele de echilibru nu au pedale, astfel ca micutii trebuie sa se concentreze doar asupra unui singur lucru; echilibrul. Acest lucru face ca procesul de invatare sa fie mult mai usor pentru ei.

Totodata, bicicletele de echilibru permit copiilor sa isi foloseasca picioarele in momentul in care vor sa se opreasca, sa accelereze sau sa intoarca directia, oferindu-le astfel mai mult control si incredere.

  1. Ii stimuleaza pe copii sa-si intareasca forta si coordonarea.

Echilibrul nu este singurul lucru util pe care copiii il pot invata folosind bicicletele de echilibru. Designul unei astfel de biciclete incurajeaza copiii sa-si foloseasca bratele si sa-si ridice picioarele atunci cand inainteaza. Acest lucru nu numai ca ii ajuta sa-si consolideze forta, dar ii ajuta de asemenea sa-si dezvolte abilitatile motorii, coordonarea si agilitatea.

  1. Sunt un mod mai sigur de a incepe mersul pe bicicleta.

Saua unei biciclete de echilibru este mult mai aproape de sol decat cea a unei biciclete obisnuite. Daca micutul va cadea, sansele ca el sa se raneasca grav sunt aproape nule. In plus, o bicicleta de echilibru poate merge doar atat de repede pe cat poate copilul sa impinga, fapt ce diminueaza grijile parintilor legate de eventualele accidente provocate de viteza prea mare.

  1. Reprezinta un mod distractiv de a face sport.

Mersul pe bicicleta nu este doar foarte distractiv, ci este de asemenea un mod minunat de a-i determina pe copii sa faca miscare. Si, cu cat ii determinam pe cei mici sa faca sport mai devreme, cu atat este mai probabil ca ei sa dezvolte obiceiuri sanatoase in viata de adult.

  1. Sunt convenabile pentru parinti.

Designul compact al bicicletelor de echilibru le face usor de transportat. Sunt suficient de mici pentru a incapea pe bancheta din spate a masinii si suficient de usoare pentru a fi ridicate si transportate acasa in cazul in care micutii au obosit sa le foloseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs