masinuta-electrica-pentru-copii-ford-ranger-150-visiniu-metalizat-4

Varsta copilului, cel mai important criteriu de alegere a unei masinute electrice

Orice copilas care traieste in aceasta perioada trebuie sa aiba o masinuta electrica. Motivele sunt numeroase:

  • Este o sursa inepuizabila de distractie;
  • Ajuta la dezvoltarea reflexelor si a atentiei la detalii;
  • Este o varianta prin care pooate sa fie dezvoltata placerea pentru joaca afara.

Pe piata exista o multime de variante de masinute electrice, parintii avand destul de multe probleme in a lua cea mai buna decizie pentru prichindeii lor. Conform specialistilor, primul si cel mai important criteriu care poate sa decida achizitia unei masinute electrice este varsta. Abilitatile celor mici sunt foarte diferite in functie de varsta, motiv pentru care dotarile masinii trebuie sa fie si ele cat se poate de diferite.

In principiu, prima masinuta electrica ar trebui sa fie achizitionata dupa varsta de 18 luni, atunci cand copilul incepe sa exploreze tot ceea ce este in jurul sau. Producatorii pun la dispozitia parintilor mai multe tipuri de masini.

Pentru copii de pana in 2 ani

De regua, masinile destinate prichindeilor de pana in 2 ani se deplaseaza foarte lent, sunt colorate si ofera un suport foarte bun, in asa fel incat sa se evite riscul de rasturnare. La majoritatea masinilor parintii au o telecomanda prin care pot prelua controlul vehiculului.

De cele mai multe ori, aceste masinute pot fi folosite in casa sau pe teren perfect plat.

masina-electrica-mercedes-

Pentru copii de pana in 5 ani

Masinutele pot fi ceva mai puternice, in conditiile in care copiii sunt ceva mai bine pregatiti din punct de vedere motor. O masinuta pentru aceasta categorie de varsta poate sa atinga fara probleme pana la 10 km/ora si pune mai mult accent pe detalii. Distractia devine mult mai mare, in conditiile in care masina se poate deplasa si pe pietris, pamant sau iarba, nu doar pe asfalt. De regula, aceste masinute au functii sonore, pot reda muzica de pe un MP3 player si au mai multe butoane pe care copiii sa le apese cu placere.

atv-electric-copii

Pentru copii intre 5 si 8 ani

Aceste masinute trebuie sa fie mai realiste si sa imite brandurile de vehicule reale. Viteza cu care se deplaseaza este mai mare iar modul de control este si el diferit. Multe permit deplasarea in marsarier si necesita un control foarte bun din partea celui mic. Cu o astfel de masinuta, copilul poate sa invete sa isi coordoneze miscarile si sa se controleze mult mai bine.

masinuta-electrica-rezistenta-pana-la-100-kg-negru

Exista si masinute destinate copiilor de peste 8 ani, acestea fiind foarte apropiate de ceea ce reprezinta o masina. Pentru acestea insa, cel care va decide va fi copilul, care are deja personalitate si stie ce vrea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs