Pana la ce varsta poate să fie folosita o masinuta electrica pentru copii?

Orice jucarie, (la fel ca si o masinuta electrica pentru copii) pe care i-o oferi copilului tau trebuie sa respecte cateva reguli:

  • Sa fie cat se poate de sigura pentru cel mic;
  • Sa ii ofere o doza cat mai mare de distractie, in asa fel incat sa isi doreasca sa petreaca mult timp folosind-o;
  • Sa fie educationala si sa ii ofere informatii sau abilitati noi.

Daca esti in cautarea unei jucarii noi pentru cel mic, iti recomandam sa investesti intr-o masinuta electrica pentru copii. Motivele pentru o astfel de investitie sunt cat se poate de convingatoare: copilul se va distra foarte mult conducand, isi va imbunatati in mod considerabil reactiile si atentia la detalii si se va simti mult mai responsabil.

Una dintre problemele legate de masinute electrice este varsta. Pana la ce varsta poti sa ii cumperi copilului o masinuta de acest fel si mai ales, de la ce varsta este cea mai potrivita?

masinuta-electrica-copii

Din fericire, producatorii au solutii pentru toate varstele. Astfel, exista mai multe categorii de masinute, gandite in asa fel incat sa ofere distractie si siguranta pentru toti copiii:

  1. Masinute pentru copii de pana in 2 ani. Sunt gandite in asa fel incat sa il ajute pe cel mic sa perceapa mai usor sunetele si sa descopere senzatii fizice si culori. Acestea au dimensiuni reduse, sunt stabile si de regula pot fi controlate cu usurinta de catre parinte. Pot fi folosite atat in casa, cat si afara.
  2. Masinute pentru copii intre 2 si 4 ani. Sunt ceva mai complexe, fiind gandite pentru copiii care incep sa isi coordoneze membrele. Ceva mai voluminoase, acestea le ofera celor mici o doza mai mare de control, insa in acelasi timp pastreaza un grad mare de siguranta printr-o telecomanda folosita de parinti. Pot fi dotate cu MP3, cu lumini si o serie de alte elemente distractive pentru copil.
  3. Masinute pentru copii de pana la 7 ani. Sunt mai realiste si pot sa redea inclusiv zgomotul produs de o masina reala. Unele dintre ele pot fi folosite pe teren accidentat si pot circula cu viteze mai mari.
  4. Masinute electrice pentru copii de pana in 13 ani. Sunt cele mai realiste si folosesc aluminiu si otel in structura. Sunt, deja, mult mai puternice si in unele cazuri au baterii care rezista cateva ore bune.

Exista si masinute electrice pentru copii mai mari de 14 ani, care sunt dotate cu frana de mana, cauciucuri si o multime de alte dotari care il pregatesc pe cel mic pentru a fi sofer. Atunci cand faci o astfel de achizitie, asadar, cel mai important este sa tii cont de varsta. Vei descoperi ca optiunile sunt aproape nelimitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs