Planuiesti sa-i achizitionezi copilului tau prima sa masinuta electrica? Iata ce trebuie sa stii!

Achizitionarea unei masinute electrice pentru copilul tau este o idee excelenta, deoarece acest lucru nu numai ca l-ar entuziasma, dar il va si ajuta in dezvoltarea fizica si nu numai. Cu toate acestea, inainte de a face o alegere, este recomandat sa faci cateva cercetari serioase, deoarece nu orice masinuta electrica ar putea fi potrivita pentru micutul tau.

Pentru referinta, am adunat cateva criterii pe care sa le iei in considerare inainte de achizitie:

Varsta copilului

Cand alegi masinuta electrica pentru copilul tau, trebuie sa tii cont, inainte de toate, de varsta, interesele si de abilitatile micutului.

0-2 ani: La aceasta varsta, copiii abia incep sa-si dezvolte abilitatile motorii. Din acest motiv, unele masini electrice vin cu o serie de caracteristici specializate, care includ motoare de putere redusa, scaune cu centuri de siguranta pentru a evita rasturnarea si asa mai departe. Aceste masini sunt destinate utilizarii in interior, dar si in exterior, pe terenuri plate.

3-5 ani: Masinutele electrice destinate acestui interval de varsta au in plus cateva caracteristici. Acestea includ un motor cu sunet realist, functionare bazata pe pedale, un scaun un plus (pentru un pasager) si, de asemenea, un radio FM. Aceste masini sunt menite a fi conduse in aer liber, pe diferite terenuri, inclusiv pe iarba, nisip sau pietris.

Peste 5 ani: Versiunile mai avansate pot fi gestionate de copiii de peste 5 ani. Sunt disponibile in modele cunoscute precum Mercedes, Jeep sau chiar Lamborghini, doar pentru a simula o experienta reala a condusului. De asemenea, au in componenta motor dublu si pot atinge viteze mai mari. Sunt destinate utilizarii in exterior.

Stilul masinii

Masinutele electrice sunt disponibile in trei variante diferite: cu 4 roti, cu 3 roti si cu 2 roti. In categoria de masinute cu 4 roti intalnim masinute clasice, ATV-uri, jeep-uri si altele. In categoria de masinute cu 3 roti intalnim scutere, motociclete cu trei roti si chiar karturi. Iar in categoria de vehicule cu 2 roti intalnim motociclete ce vin in diferite versiuni care imita modele de motociclete pentru adulti. Acestea sunt in mare parte concepute pentru copii mai mari.

Durata de viata a bateriei

Inainte de a achizitiona masinuta electrica dorita, intreaba comerciantul despre timpul de incarcare si durata de viata a bateriei, precum si despre durabilitatea si tehnicile de intretinere ale masinii.

In afara de criteriile mentionate mai sus, ar trebui sa faci intotdeauna un efort pentru a explora modelul, pretul, durabilitatea si asa mai departe. Si, cel mai important, ar trebui sa-ti lasi copilul sa te ghideze spre ceea ce si-ar dori sa aiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs