bicicleta-de-echilibru

La ce varsta ar trebui copiii sa invete sa mearga pe bicicleta?

Plimbarea cu bicicleta nu numai ca este foarte distractiva, dar este de asemenea o modalitate excelenta pentru copii sa faca miscare in aer liber. In plus, cunoasterea mersului pe bicicleta poate fi extrem de utila in viata de adult, cand acest mijloc de transport ne poate ajuta sa ne deplasam mult mai repede si mai usor catre diferite destinatii, cum ar fi locul de munca.

Abilitatile copiilor de a invata sa mearga pe bicicleta depind de dezvoltarea lor fizica, de coordonarea si de stapanirea abilitatilor motorii si a abilitatilor motrice fine. De obicei, copiii invata sa mearga pe bicicleta intre varsta de 3 si 8 ani, cel mai adesea la 5 ani.

Bicicletele pentru copii:

Bicicletele servesc o multime de functii in copilarie, de la instrument de dezvoltare a echilibrului la jucarie si modalitate de transport (in jurul casei, desigur). Si adesea servesc toate aceste functii in acelasi timp, chiar si in viata de adult. Iar bicicletele se gasesc intr-o varietate de modele, principalele modele pentru copii fiind urmatoarele:

Bicicleta de echilibru fara pedale. Potrivita pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani, bicicleta fara pedale ii ajuta pe cei mici sa faca miscare si ii pregateste pentru viitoarele biciclete, unde vor fi nevoiti sa isi mentina echilibrul pe cele doua roti.

Biciclete cu pedale. Sunt folosite, de regula, de copiii de peste 5 ani, care sunt capabili sa pedaleze pe cont propriu. Pana nu demult, acestea aveau un design similar cu cel al bicicletelor mountain-bike, insa de cativa ani incoace au aparut si modele de oras sau de plimbare (cruiser-e).

Bicicleta cu roti ajutatoare. Este potrivita copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, care inca nu isi pot mentine echilibrul pe bicicleta obisnuita. Rotile ajutatoare nu sunt intotdeauna recomandate, deoarece trecand de la o astfel de bicicleta la una fara ajutor suplimentar, copilul nu va sti exact cum sa abordeze un viraj, existand astfel risc de accidentare.

Tricicleta. Similara cu bicicleta, tricicleta este dotata cu 3 roti, dintre care doua sunt paralele, iar cea de-a treia este amplasata fie in fata, fie in spate. Este potrivita copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs