Iata ce sa iei in calcul cand alegi o motocicleta pentru copilul tau

Exista o multime de tipuri de motociclete pentru copii de diferite varste. Unii prichindei se pot plimba cu bicicleta pana la varsta de 3 ani, dar este absolut necesar ca parintii sa-i invete sa mearga fara roti ajutatoare inainte de a trece la utilizarea unei motociclete copii.

Pentru a gasi motocicleta potrivita pentru copilul tau, urmeaza acesti pasi inainte de a face o achizitie:

Ia in calcul varsta si inaltimea copilului tau.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand cumperi o motocicleta pentru micutul tau este varsta si marimea copilului. Motocicletele pentru copii vin intr-o varietate de dimensiuni si au o gama larga de capacitate a motorului, putand avea motoare simple de 50, 70, 80, 90cc sau motoare mai puternice, chiar de 125 sau 150cc. Cu cat este mai mic copilul tau, cu atat mai mic ar trebui sa fie si motorul motocicletei.

Ia in seama greutatea copilului tau, dar si pe cea a motocicletei.

In cazul in care copilul tau este aproape adolescent, o motocicleta de cc mai mare ar putea fi potrivita pentru el. Cu toate acestea, este inca important sa iei in calcul inaltimea si greutatea copilului, astfel incat sa acesta sa poata controla cu succes motocicleta si sa-si balanseze piciorul peste sa fara probleme.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul si greutatea motocicletei. Daca este prea grea, aceasta nu va putea fi controlata prea bine de catre utilizator.

Asigura-te ca stii care este diferenta intre 2 timpi si 4 timpi.

Utilizarea unei motociclete cu motor in 2 timpi este mai potrivita pentru copiii mai mici, care experimenteaza pentru prima data mersul cu motocicleta. Daca micutul tau tocmai a invatat sa mearga cu bicicleta, vrei sa incepi cu o motocicleta cu ambreiaj automat, in asa fel incat sa poata schimba usor vitezele.

In ceea ce priveste motoarele in 4 timpi, trebuie stiut ca acestea sunt perfecte pentru copiii care au deja experienta in mersul cu o motocicleta ce are motor in 2 timpi. Motocicleta cu motor in 4 timpi cu siguranta nu este pentru incepatori, dar odata ce copilul tau este pregatit, ar trebui sa poata controla cu usurinta acest tip de vehicul pe doua roti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs