atv-electric-pentru-copii

De ce trebuie sa tii cont daca vrei sa ii cumperi un ATV copilului tau

Chiar daca este doar o simpla jucarie au un mini vehicul pentru copii, ATV-ul ar putea fi obiectul preferat al micutulului tau, indiferent de varsta pe care o are el, putand fi utilizat atat in jurul blocului, cat si in parc sau in orice iesire in natura.

Ce este, mai exact, ATV-ul? Abrevierea ATV provine de la expresia All-Terrain-Vehicle si se refera la un vehicul ce poate merge pe orice tip de teren, inclusiv pe cel accidentat si se gaseste atat in dimensiuni mici, pentru copii, cat si in dimensiuni mai mari, pentru adulti.

Indiferent ca este vorba despre un ATV pentru copii sau unul utilitar (pentru adulti), acest tip de vehicul reprezinta o investitie destul de serioasa.

atv-electric-copii

Daca ti-ai propus sa ii cumperi copilului tau un ATV, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere:

Dimensiunea. Acest lucru se alege in functie de varsta si marimea celui care va folosi vehiculul. Copilul trebuie sa fie apt sa stea in picioare in ATV-ul pe care il va conduce, iar spatiul dintre scaun si fund sa fie de macar 8 centimetri. De asemenea, ghidarea ghidonului trebuie sa fie cat mai simpla, fara a fi nevoie de eforturi suplimentare. Acceleratorul si frana ar trebui sa poata fi manevrate cu o singura mana. Nu in ultimul rand, utilizatorul trebuie sa fie capabil sa isi miste greutatea in fata si in spate, in stanga si in dreapta, pentru a contrabalansa vehiculul.

Combustibilul. Pe piata se gasesc doua tipuri de ATV-uri pentru copii: electrice si cu benzina. Cele electrice sunt potrivite atat pentru copiii mai mari, cat si pentru cei foarte mici (de minim 3 ani) insa sunt mai lente. Acestea sunt grozave pentru copiii care trebuie sa invete sa stapaneasca comenzile de baza ale vehiculului si sa corecteze directia de deplasare. ATV-urile pe benzina, in schimb, sunt potrivite copiilor mai avansati in condusul acestor tipuri de vehicule si care au abilitati motorii superioare. De regula, ATV-urile pe benzina sunt recomandate copiilor de peste 8 ani.

Capacitatea motorului. De motor depinde viteza maxima de deplasare a ATV-ului. La ATV-urile electrice intalnim baterii de 6, 12, 24 sau 36 de Volti. Copiii de sub 8 ani ar trebui sa foloseasca vehiculele cu baterii de cel mult 24V si cu puterea totala de sub 70cc. Pentru cei cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, se poate opta pentru un vehicul de 70 – 90cc, iar copiii cu varsta mai mare de 16 ani pot folosi si motoare de peste 90cc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs