bicicleta-fara-pedale

Cum sa iti inveti copilul sa mearga cu bicicleta

Copiii din ziua de azi invata sa mearga cu bicicleta intr-un mod usor diferit fata de cel utilizat acum cateva decenii. Pe atunci, copiii foloseau biciclete cu roti ajutatoare; astazi, exista o gama mai larga de optiuni de biciclete pentru incepatori, cele mai populare fiind bicicletele fara pedale, denumite si biciclete de echilibru.

Cum reusesc copiii sa invete mersul pe bicicleta fara acele roti ajutatoare?

Expertii spun ca rotile ajutatoare ii impiedica, de fapt, pe copii sa invete sa-si tina echilibrul necesar pentru a merge pe bicicleta. Aceste roti suplimentare ii ajuta pe copii sa stea drept pe bicicleta in timp ce invata sa pedaleze, dar nu ii stimuleaza sa deprinda echilibrul de care vor avea nevoie cand vor folosi bicicleta obisnuita. Ori, folosind bicicletele fara pedale, micutii vor putea trece mult mai usor la bicicletele cu pedale.

Multumita bicicletelor fara pedale, copiii pot invata rapid si usor cum sa isi tina echilibrul – ceea ce inseamna ca invata sa mearga cu bicicleta mult mai devreme decat am facut-o noi, adultii din ziua de azi.

Dar, fie ca invata mersul cu bicicleta folosind o bicicleta fara pedale, cu roti ajutatoare sau o bicicleta obisnuita, copiii nu trebuie fortati. Unora, pur si simplu, le place foarte mult senzatia de a fi ajutati de rotile suplimentare. Si daca asta ii face sa pedaleze fericiti, trebuie lasati sa continue in aceasta maniera.

bicicleta-de-echilibru

Cand pot copiii sa inceapa cu adevarat sa mearga cu bicicleta?

Depinde de ce fel de bicicleta vorbim. Unii copii incep sa foloseasca bicicleta de echilibru inca de la varsta de 18 luni. De indata ce pot merge cu usurinta si se simt suficient de inalti pentru a vedea peste bicicleta, este bine sa ii lasam sa incerce. In primele sase luni, este bine sa ii acompaniem, dar in cele din urma copiii pot fi lasati sa se plimbe in voie, de unii singuri, sa se plimbe cu bicicleta. Daca folosesc de la varsta de un an si jumatate – doi ani, bicicleta de echilibru, copiii ar trebui sa se simta pregatiti dupa ce implinesc 3 ani sa mearga cu bicicleta obisnuita, cu pedale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs