Cele mai bune jucarii pentru dezvoltarea abilitatilor motorii brute la copii

Abilitatile motorii brute (miscarile legate de muschii mari ai picioarelor, bratelor, etc.) precum mersul pe jos, alergarea, catararea, saritul, pedalarea, lovirea cu piciorul si multe altele sunt deosebit de importante, dezvoltandu-se in primii ani de viata.

Daca prichindelul tau a implinit un an si a inceput sa faca singurel pasi prin casa, ai putea sa ii incurajezi dezvoltarea fizica oferindu-i cateva jucarii care sunt atat distractive, cat si concepute special pentru sporirea abilitatilor motorii brute.

Iata cateva exemple de astfel de jucarii:

Masinuta fara pedale

Masinutele fara pedale sunt, in ziua de azi, unele dintre cele mai bune instrumente pe care le pot folosi cei mici pentru a-si dezvolta musculatura si abilitatile motorii prin coordonarea miscarilor cu directia de deplasare.

Acestea pot fi puse in miscare de catre copii cu ajutorul picioarelor, dar si de catre parinti, avand in componenta un maner.

Trambulina pentru copii

Copiii mici adora sariturile, dar parintii nu iubesc intotdeauna ideea unei trambuline din motive de siguranta. Aceasta versiune mini reprezinta un compromis frumos. Trambulinele pentru copii au incorporate cate un maner pentru a oferi stabilitate suplimentara, astfel incat cei mici sa se poata agata in timp ce sar. Si, chiar daca suprafata lor este mai mult decat suficienta pentru ca cei mici sa sara fara a se simti inghesuiti, trambulinele au o amprenta relativ mica si se potrivesc perfect in coltul unei camere de joaca, in living sau in curte.

Tunelul de joaca

Tararea este o abilitate motrica bruta, benefica pentru copiii mici, chiar si dupa ce au invatat sa mearga in doua picioare. Acest tunel de joaca este o jucarie ideala pentru cei mici, deoarece ii determina sa se tarasca si, astfel, sa isi dezvolte motricitatea. In plus, tunelul se impacheteaza usor, facandu-se complet plat, prin urmare este prefect pentru spatiile mici sau pentru a fi depozitat sub un scaun sau sub canapea pana cand sunteti gata de joaca. De asemenea, tunelurile de joaca pentru copii sunt fabricate din materiale rezistente, astfel incat sa poata fi folosite fara griji atat in interior cat si in exterior.

Jucariile de tras/impins

Adauga o jucarie de tras/impins colectiei copilului tau pentru a-l incuraja sa participe la jocuri active de interior. De regula, jucariile de acest tip vin cu roti largi, stabile si cu un snur lung, astfel incat micutul sa le poata impinge si trage cu usurinta. Jucariile de tras/impins au o importanta deosebita in dezvoltarea muschilor bratelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs