Ce sa faci atunci cand ii cumperi copilului tau o masinuta electrica?

Daca vrei sa vezi un zambet larg pe fata prichindelului tau, o masinuta electrica este una dintre cele mai inspirate jucarii pe care i le poti cumpara. Aceasta ofera o doza mare de distractie, il convinge sa isi petreaca timp in aer liber si il ajuta sa isi dezvolte mult mai usor reflexele sau capacitatea de a fi atent la detalii.

Dupa ce ai achizitionat masinuta insa, trebuie sa te asiguri ca urmaresti cativa pasi.

  1. Citeste cu atentie manualul de instructiuni

Este important sa intelegi cum functioneaza masinuta si cum poate fi folosita fara niciun fel de risc pentru cel mic. Dupa ce ai citit instructiunile, ii poti oferi copilului un instructaj cat mai serios posibil, in care sa il inveti tot ceea ce are nevoie sa stie despre siguranta si responsabilitatea de a conduce.

  1. Ai grija de masinuta!

Este adevarat ca prichindelul creste repede si intr-un an, doi se va plictisi de masinuta. Totusi, este bine sa o ingrijesti corect si sa te asiguri ca fiecare componenta functioneaza foarte bine. Exista doua componente care se pot strica destul de usor si au nevoie de ingrijire speciala:

  • Nu toti copiii conduc masinutele pe suprafetele pentru care sunt destinate, ceea ce duce la uzura si murdarirea rapida a rotilor. Incearca sa le lubrifiezi frecvent si sa le stergi de pamant si de murdarie. Daca ti se pare ca uzura este prea mare, inlocuieste-le! Pe piata poti gasi destul de multe variante de rezerva.
  • Este inima masinutei si trebuie sa fie ingrijita ca atare. Pentru a o ingriji corect incearca sa o incarci asa cum ti se spune in instructiunile de utilizare, fara a depasi timpul recomandat de incarcare. Daca se strica, schimb-o doar cu o baterie compatibila.

Pe langa grija sporita pentru aceste doua componente, trebuie sa gasesti un spatiu de depozitare cat mai bun, pentru momentele in care copilul nu foloseste masinuta si trebuie sa te asiguri ca este mereu curata, deoarece murdaria poate spori gradul de uzura.

  1. Invata-ti copilul sau utilizeze masina

In primele zile dupa ce ai cumparat-o si dupa ce i-ai explicat tot ceea ce tine de siguranta, asigura-te ca iti inveti copilul sa utilizeze cat mai corect masina. Siguranta este cea mai importanta, lucru pe care trebuie sa il stie si el. Daca reuseste sa devina responsabil pentru masinuta electric, cu siguranta va invata si responsabilitatea pentru lucruri mult mai importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs