bicicleta-de-echilibru-fara-pedale-balancer-alb-5

Ce sa aleg? Bicicleta fara pedale sau bicicleta cu roti ajutatoare?

Bicicleta fara pedale sau cu roti ajutatoare? Aceasta este, de regula, prima intrebare care le trece prin minte parintilor care intentioneaza sa le cumpere prichindeilor lor prima bicicleta.

Invatarea mersului pe bicicleta este un moment important in viata fiecarui copil. Iar pentru ca aceasta invatare sa fie cat mai facila, cea dintai bicicleta trebuie sa fie cea mai potrivita.

Pentru noi, adultii de azi, bicicletele cu roti ajutatoare au fost cele care ne-au ajutat sa deprindem taina mersului pe bicicleta. Mare ne-a fost bucuria cand am scapat in sfarsit de rotile ajutatoare, reusind sa ne mentinem singuri echilibrul si sa pedalam fara niciun ajutor. Sigur, au fost cateva cazaturi si julituri la inceput, insa in cele din urma a meritat.

In ziua de azi, pentru copiii de 2-3 ani, exista o alternativa pentru bicicleta cu roti ajutatoare: bicicleta fara pedale. Fiecare are avantajele si dezavantajele ei, insa bicicleta fara pedale vine cu ceva avantaje in plus.

Acceptate dintotdeauna ca fiind un bun prim pas pentru invatarea prichindeilor sa pedaleze, rotile ajutatoare adauga, din pacate, o greutate suplimentara asupra bicicletei, sunt destul de sonore si sunt destul de problematice in momentul in cate faci viraje stranse. In plus, aceste roti dau batai de cap si cand sunt instalate si dezinstalate.

Cu toate acestea, rotile ajutatoare sunt de mare folos, deoarece permit copilului sa pedaleze de unul singur inca de cand urca pentru prima data pe bicicleta, scutindu-i astfel pe parinti de fel si fel de griji.

Cel mai mare dezavantaj al rotilor ajutatoare este ca cel mic va deveni oarecum dependent de ele, neputandu-si dezvolta simtul echilibrului decat atunci cand va inceta sa le mai foloseasca. De aceea, copilului ii va fi destul de greu pe viitor, cand va folosi bicicleta fara acest ajutor suplimentar, iar durata de invatare poate dura destul de mult.

Acesta este principalul motiv pentru care au aparut pe piata bicicletele fara pedale. Sigur, lipsa pedalelor poate crea impresia ca bicicleta este incompleta si ca primesti prea putin pentru cat platesti, insa marele avantaj al increderii in sine pe care micutul o dobandeste face ca aceasta investitie sa merite toti banii.

Bicicletele fara pedale functioneaza datorita antrenamentului muschilor pe care prichindeii il folosesc. Mai mult, deoarece cantaresc mai putin, aceste biciclete sunt mult mai simplu de manevrat si pot fi transportate mai usor de catre parinti atunci cand micutii se plictisesc de ele.

Recomandate copiilor de peste 18 luni, bicicletele fara pedale stimuleaza utilizatorul sa invete sa-si tina echilibrul in timpul utilizarii, astfel ca trecerea la bicicleta normala sa fie cat mai lina.

Acestea fiind spuse, este greu sa nu recunoastem ca bicicletele fara pedale sunt mult mai avantajoase decat cele cu roti ajutatoare. Consideram ca aceasta este cea mai buna optiune pentru copiii din ziua de azi care doresc sa invete mersul pe bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs