atv-copil

ATV-urile pentru copii – Ce trebuie sa stii despre ele

Exista o multime de optiuni pentru parintii care doresc sa cumpere ATV-uri pentru copiii lor. In randurile ce urmeaza, vom vorbi despre principalele categorii si iti vom oferi cateva sfaturi.

ATV-urile electrice

Acestea sunt considerate mai mult jucarii decat quat-uri ca atare. Insa sunt numai bune pentru copiii cu varsta mai mica de 5 ani (maximum 20 kg). ATV-urile electrice sunt alimentate, in general, de o baterie de 6 volti (viteza care atinge in jur de 3 km/h) care permite micutilor sa aiba parte de o experienta de condus placuta si sigura. Au un aspect interesant, unele dintre modele avand chiar imagini ale eroilor copiilor din ziua de azi, in timp ce altele au aspectul apropiat de cel al quad-urilor reale.

Aproape orice ATV electric copii este usor si functioneaza cu baterie, asadar nu exista pericol de incendiu.

Nicio lege nu se refera la acest gen de mini-quad. De asemenea, nu este necesar echipamentul de siguranta. Ramane asadar o alegere ideala pentru copiii foarte mici, care ii initiaza cu blandete in lumea sportului cu motor.

Mini-quad-urile

(50 cmc sau mai putin)

Vorbim de adevarate quad-uri alimentate cu benzina. Acestea sunt mini replici ale quad-urilor pentru adulti, dar limitate la o viteza maxima de 50 km/h. De asemenea, sunt concepute pentru copii, dar pentru copiii cu greutate mai mica de 50 kg (copii de la 5 la 8 ani). Este important sa se respecte greutatea maxima, pentru a nu afecta puterea vehiculului si pentru a evita uzura prematura a ambreiajului.

Noile modele sunt echipate cu pornire si oprire cu telecomanda. Acest controler permite parintilor sa opreasca ATV-ul in cazul in care copilul se deplaseaza prea departe sau daca nu respecta instructiunile. Totodata, sunt echipate cu surub cu flansa, folosit pentru a controla viteza quad-ului. Surubul este situat la nivelul pedalei de acceleratie de mana de pe ghidon si, prin strangerea sau eliberarea acestuia, copilul invata cum sa controleze viteza.

Quad-urile de 110 / 125 / 150 cmc

Motorul de 110 cm3 este exact ca un model pentru copii de 50 cm3 care functioneaza pe benzina, dar este potrivit utilizatorilor intre 50 si 70 kg. Se recomanda de la minim 10 ani, in timp ce motoarele de 125 cm3 sunt recomandate de la varsta de 14 ani. De retinut ca toate quad-urile de 100 si 125 cm3 sunt potrivite pentru adulti sub 90 kg. Toate sunt echipate cu un motor cu un singur cilindru in 4 timpi, racit cu aer. Pot atinge viteze de pana la 70 km/h, asa ca cei care conduc aceste tipuri de quad-uri ar trebui sa aiba deja cunostinte bune despre ele.

Cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat dimensiunea acestuia este mai impunatoare, iar utilizatorul trebuie sa fie mai vigilent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs