atv-electric-copii

Ghidul cumpărătorului – ATV- Ce să aveți în vedere atunci când cumpărați un ATV pentru copii

Părinților le pasă de siguranța copiilor lor și caută jucării și gadgeturi adecvate vârstei. Un vehicul pentru copii trebuie să aibă caracteristici de siguranță eficiente și fiabile. Aceasta include: frâne puternice și accelerație cu viteză scăzută pentru copiii mai mici, care sunt începători atunci când vine vorba de condusul micilor mașinuțe. Unele modele sunt vândute cu o telecomandă care vă permite să opriți  motorul în caz de urgență. Copiii mai mari, care pot conduce ATV-uri mai sofisticate și mai mari pot beneficia, de asemenea, de ghidon căptușit pentru confort și faruri, astfel încât să poată avea o vizibilitate mai bună dacă părinții le permit să meargă cu vehiculul în timpul nopții. Părinții vor trebui, de asemenea, să verifice dacă motorul și componentele sale sunt în regulă și că bateria este acoperită și închisă pentru a împiedica prichindeii curioși să o atingă.

· Mărimea motorului

Dimensiunea motorului contează foarte mult iar alegerea motorului greșit poate crea probleme pentru cei mici. Prin urmare, părinții ar trebui să opteze pentru motoare sub 70 cc pentru copiii cu vârste cuprinse între șase și unsprezece ani. Prea multă putere și viteză la această vârstă nu este deloc recomandată chiar dacă copilul dvs. este un șofer experimentat și prudent.

Adolescenții și cei care sunt pe punctul de a deveni adolescenți pot face față motoarelor cuprinse între 70cc și 90cc. Aceste motoare le oferă suficientă putere și control pentru vârsta lor. Adolescenții începători care au experiență cu ATV-ul,  pot face cu ușurință trecerea de la un motor de 70 cc la unul mai mare, dacă este nevoie.

atv-electric-pentru-copii-rbt-570-rosu

· Teren

Destinația ATV-ului dictează și tipul de ATV pe care îl veți cumpăra pentru copiii dvs. Dacă propria curte este destinația dorită, atunci un ATV de dimensiuni mici, cu o limită de viteză mică, este probabil cea mai bună opțiune pentru micuț. Dacă campingul și condusul pe teren accidentat este activitatea dvs. preferată de weekend, atunci este mai bine să investiți într-unul mai mare pentru adolescenți.

ATV-urile electrice mici sunt mai compatibile cu iarba și pavelele, de aceea trebuie să citiți lista de caracteristici și să aflați mai multe despre fiecare design înainte de a apăsa butonul de cumpărare. De asemenea, va trebui să verificați dacă aveți tipul potrivit de anvelope. Dacă dunele de nisip sunt destinația dvs. dorită, atunci veți avea nevoie de anvelope speciale.

· Dezvoltarea copilului

Nu toți copiii sunt capabili fizic și psihic să conducă un ATV pe cont propriu. Unii au nevoie de îndrumare și de o mână de ajutor, în timp ce alții sunt departe de a fi pregătiți pentru condus. Există mai multe lucruri pe care părinții trebuie să le ia în considerare înainte de a achiziționa un ATV pentru copii. Pentru a putea conduce un vehicul special conceput pentru toate terenurile într-o manieră sigură, copilul dvs. va trebui să atingă înălțimea și greutatea corespunzătoare necesare. Copiii trebuie să poată acționa accelerația și frânele și să mute ghidonul spre stânga/ dreapta cu ușurință. De asemenea, trebuie să învețe cum să câștige un echilibru mai bun în timpul călătoriei. Adolescenții trebuie să învețe despre pericolele vitezei. Aceștia trebuie să fie responsabili și să își arate autocontrolul. De asemenea, copiii trebuie să învețe regulile și îndrumările necesare asociate cu conducerea unui ATV în zonele publice și pe traseele forestiere desemnate.

atv-electric-copii

Tipuri de ATV-uri pentru copii

Alimentat electric

ATV-urile electrice au fost concepute pentru a fi bugetare, compacte și ușoare. Majoritatea quad-urilor electrice sunt echipate cu un sistem de frână cu discuri grele, care oferă performanțe ridicate chiar și în condiții de noroi și de zăpadă. Au două sisteme principale de suspensie spate. Acesta din urmă se găsește în categoria de ATV-uri pentru tineri, care au fost concepute pentru începători și folosite ca vehicule de agrement în curți și pe suprafețe dure, cum ar fi pietriș și pavele. Fostul sistem de suspensie este instalat pe vehicule de teren de înaltă performanță, care sunt utilizate pentru curse și pe terenuri mai accidentate. ATV-urile electrice vin, de asemenea, cu propriul încărcător și bateriile pe care trebuie să le încărcați în mod regulat. Încărcătorul este de obicei conectat la un port electric din casă pentru un anumit număr de ore. În ceea ce privește prețul, aceste vehicule sunt mai puțin costisitoare în comparație cu ATV-urile pe  gaz pentru copii. De asemenea, sunt ușor de întreținut și mai puțin zgomotoase, dar reduse la viteză și putere, dacă le comparați din nou cu quad-urile cu gaz. Bateriile se termină și acest lucru poate deveni o problemă în cazul în care copiii adoră să-și petreacă vacanța de vară călărind ATV-ul alături de alți membri ai familiei. Șase ore de încărcare îi permit copilului să conducă aproximativ 9 km,  înainte să se întoarcă la stația de încărcare. Acest lucru poate deveni mai dificil și mai puțin distractiv dacă sunteți undeva la distanță și accesul la electricitate este limitat.

ATV-urile pe gaz

Quad-urile alimentate cu gaz sunt mai scumpe, dar au fost concepute pentru a rezista terenurilor dure. Se bazează pe benzină sau motorină pentru a funcționa și genera sunete puternice precum o motocicletă. Acest lucru poate transforma călătoria într-o sursă de zgomot și poluare a aerului pentru tine și vecinii tăi, în cazul în care curtea va fi singurul loc în care este condus vehiculul. ATV-urile pe gaz sunt disponibile într-o mare varietate de culori și modele care vă permit să achiziționați. Cu toate acestea, acest tip de vehicul nu este recomandat tinerilor, datorită dimensiunii motorului și a capacității mari de viteză.

Părinții trebuie să se familiarizeze cu vehiculul nou-achiziționat și să citească manualul înainte de a lăsa copiii să conducă. Cunoașterea este putere, așa că este esențială cunoașterea tuturor aspectelor despre diferitele caracteristici de siguranță. Există multe sfaturi de siguranță care pot ajuta familiile să devină pro active atunci când vine vorba de conducerea unui, precum cele incluse în ghidul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs