bicicleta-de-echilibru

Mituri legate de mersul pe bicicleta

Invatatul mersului pe bicicleta reprezinta o etapa majora a dezvoltarii copiilor. Nu este doar un semn de dezvoltare fizica – indicand echilibrul, agilitatea si coordonarea in dezvoltare – este, de asemenea, important pentru independenta si increderea de sine. Prima bicicleta este primul vehicul pentru un copil; prima sa oportunitate de a fi responsabil pentru propria sa siguranta intr-o lume care se misca rapid.

In zilele noastre, copiilor li se recomanda sa invete mersul pe bicicleta folosind o bicicleta de echilibru fara pedale. Asta pentru ca bicicleta de acest tip le stimuleaza dezvoltarea echilibrului si a coordonarii, printre altele. Pe langa indrumari privind modul de utilizare a bicicletei, copiii au nevoie si de instructiuni clare privind siguranta rutiera de baza si a ciclismului. Din pacate, exista cateva mituri raspandite despre ciclism, care adesea provoaca confuzie in randul parintilor.

Sa aruncam o privire asupra catorva dintre cele mai frecvente conceptii gresite si sa aflam ce trebuie sa stie copiii despre siguranta in timpul mersului pe bicicleta.

BICICLETA FĂRĂ PEDALE O ETAPĂ DE ÎNVĂȚARE ADAPTATĂ COPILULUI

Mit: Copiii nu trebuie sa poarte casca daca folosesc bicicleta doar in parcul sau pe strada din apropierea casei.

Adevar: Majoritatea accidentelor de bicicleta care ii implica pe cei mici au loc aproape de casa. Chiar si cu supraveghere, exista totusi riscul de accidente si coliziuni bruste. Purtarea unei casti este cea mai buna modalitate de a te asigura ca accidentele nu devin urgente. In plus, chiar si in situatiile in care casca pare inutila, a cere unui copil sa poarte una intareste mesajul ca protectia capului este esentiala.

Mit: Orice tip de casca poate oferi protectie. Nu trebuie sa fie neaparat o casca de ciclism.

Adevar: Fie ca un copil invata sa calareasca sau sa mearga cu bicicleta, are nevoie de o casca creata special pentru activitatea pe care o face. Asta inseamna ca atunci cand merge cu bicicleta ar trebui sa foloseasca o casca de ciclism adecvata, cu barbie reglabila. Doar o asemenea casca poate oferi gradul potrivit de protectie pentru partea din fata si din spate a creierului unui copil.

Mit: Este mai bine sa cumperi o bicicleta mai mare copilului tau, pentru a o putea folosi mai multi ani.

Adevar: Aceasta este o conceptie gresita des intalnita in randul familiilor cu copii mai mici. Unii o vad ca pe o modalitate de a economisi bani, dar acest lucru poate fi extrem de riscant. O bicicleta supradimensionata nu numai ca este periculoasa, dar este, de asemenea, putin probabil sa reziste mai mult decat una de dimensiuni perfecte.

Mit: Copiii pot merge in siguranta cu bicicleta noaptea daca poarta haine reflectorizante.

Adevar: Desi nu este ilegal ca cei mici sa mearga cu bicicleta dupa ce se lasa intunericul, acest lucru nu este deloc recomandat. Poate fi foarte dificil pentru soferii masinilor sa observe copiii, chiar si atunci cand micutii poarta haine fluorescente.

One comment

  1. Apreciez ca ai impartasit acest articol de blog. Raman indatorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs