Mersul pe bicicleta, un lucru pe care fiecare copil trebuie sa il invete

Mersul pe bicicleta este precum inotul – nu se uita niciodata. Este un lucru cat se poate de adevarat, pe care il auzim peste tot. Daca inveti o data sa mergi pe bicicleta, in mod cert vei reusi sa o mai faci si alta data, indiferent ca a doua oara va avea loc a doua zi sau peste cativa ani.

Dar de ce trebuie copiii sa invete sa mearga pe bicicleta? Ei bine, cand suntem mici, frica este un sentiment mai putin cunoscut, iar dorinta de aventura este mai mare ca oricand. Asadar, invata-ti copilul sa se dea cu bicicleta, iar portile catre o viata plina de plimbari in aer liber, distractie si aventura pe doua roti ii vor fi deschise pentru totdeauna.

Mai mult, mersul pe bicicleta este una dintre activitatile preferate ale copiilor. Cu toate ca unii copii se sfiesc sa pedaleze de teama de a cadea si de a se lovi, mersul pe bicicleta nu ar mai trebui sa fie ceva de care sa se fereasca niciun copil in ziua de azi. Asta pentru ca acum exista pe piata biciclete de echilibru,  adica niste biciclete fara pedale care sunt numai bune pentru incepatori.

Bicicletele de echilibru se gasesc intr-o gama diversa de culori, forme si dimensiuni, nu au pedale, pinioane sau lanturi si sunt propulsate de utilizator din mers, fiind create astfel incat sa alunece pe asfalt  singure, fara ajutorul picioarelor.

Desi pare sa il scuteasca pe utilizator de toate miscarile necesare actiunii mersului pe bicicleta, bicicleta de echilibru ii poate ajuta pe copii sa isi dezvolte rapid toate abilitatile de care au nevoie cand vor urca pe o bicicleta obisnuita. Ii ajuta sa stapaneasca abilitatile de echilibru, directie, coordonare si de stapanire a ghidonului. In plus, in timp ce copiii se bucura de aceasta independenta de care au parte, parintii lor se pot bucura de confortul transportarii unei biciclete usoare, fara a depune prea mult efort. De regula, o bicicleta de echilibru are greutatea de doua ori mai mica decat a unei triciclete sau a unei biciclete cu roti ajutatoare.

In cele din urma, bicicleta de echilibru este mai benefica pentru copii decat bicicleta traditionala deoarece nu ii obliga sa pedaleze inainte ca acestia sa invete sa-si pastreze echilibrul. Deseori, copiii renunta la invatarea mersului pe o bicicleta normala tocmai din cauza acestui impediment, de a nu-si putea tine echilibrul in timp ce pedaleaza. Asadar, acest obiect poate fi nu numai jucaria perfecta in anii copilariei, dar si instrumentul ideal care sa ii invete pe cei mici sa stapaneasca mersul pe doua roti in viata de adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs