Cum te asiguri ca masinuta electrica pentru copilul tau este sigura si confortabila?

Masinutele electrice sunt printre cele mai populare jucarii printre copiii din ziua de astazi. Acestea imita foarte bine mainile reale, pot fi controlate de cei mici pana in cel mai mic detaliu, ofera distractie si sunt mai sigure decat o trotineta sau o bicicleta.

Chiar si asa, achizitia unei astfel de masinute trebuie sa tina cont de  o serie de criterii, in asa fel incat riscurile pentru cei mici sa fie zero. Iata, asadar, cum te asiguri ca masinuta pe care o cumperi pentru copilul tau este sigura si confortabila.

  1. Nu achizitiona doar masinuta! Pe langa masinuta este bine sa achizitionezi si o serie de elemente de siguranta, cum ar fi o casca de protectie sau genunchiere. Riscul de accidente sunt mai mici decat in cazul unei biciclete, insa exista.masini-electrice-copii
  2. Asigura-te ca masina nu circula foarte repede! Pe piata exista masinute electrice foarte variate, unele dintre ele ajungand la viteze de peste 30 de kilometri pe ora. Daca vrei sa ai control total asupra masinii si nu vrei ca prichindelul tau sa riste sa se accidenteze, alege o varianta care nu ofera o viteza foarte mare, cel putin pana nu ai garantia ca reflexele celui mic sunt foarte bune.
  3. Nu neglija centura de siguranta! O masinuta electrica de buna calitate si sigura trebuie sa aiba centura de siguranta. Aceasta previne eventuale accidentari in cazul unui impact. Chiar si la viteze mici, impactul poate sa fie destul de periculos.
  4. Cauta masinute care sa poata fi controlate si din telecomanda! Este bine sa ii oferi celui mic control asupra masinutei, insa in acelasi timp este bine sa ai si tu control asupra ei. Telecomanda poate sa iti ofere si tie o doza de distractie si iti permite sa eviti anumite riscuri. Exista masinute care pot fi controlate atat din pedale si volan, cat si dint-o telecomanda care functioneaza la distanta. Alege-le pe acestea!
  5. Ai grija la roti! Rotile sunt si ele foarte importante. Acestea trebuie sa fie cat mai moi, in asa fel incat sa ofere confort, insa suficient e rigide pentru a asigura un control cat mai bun.

De asemenea, exista si alte elemente de confort si siguranta, cum ar fi scaunul sau claxonul. Atunci cand te orientezi spre o masinuta electrica pune-ti cateva intreabari legate de varsta, preferinta celui mic si modul in care acesta se joaca cu alte jucarii. In felul acesta vei putea descoperi mai usor care este cea mai buna varianta pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs