bicicleta-de-echilibru-fara-pedale-balancer-alb-5

Cum îți înveți copilul să meargă pe o bicicletă de echilibru

Bicicletele de echilibru sunt minunate pentru copii, aceștia vor învăța mult mai ușor pe acestea, față de bicicletele obișnuite. Spre deosebire de bicicletele cu roți ajutătoare, acestea nu au pedale sau frâne. Deoarece nu necesită pedalare sau frânare, bicicletele de echilibru permit copiilor să învețe cum să împingă, să se echilibreze și să se orienteze înainte de a introduce celelalte două etape, puțin mai complicate. Astfel, atunci când sunt pregătiți pentru o bicicletă obișnuită, sunt deja încrezători în abilitățile lor de coordonare.

  • Echipează copilul cu echipament de protecție

Explică-i că este necesar să poarte măcar casca de protecție și genunchere, astfel încât capul si genunchii să fie protejate în cazul unei căderi. Asigură-te că echipamentul se potrivește perfect.

  • Prezintă copilului bicicleta

Arată-i copilului tău diferitele părți ale bicicletei. Explică-i modul corect în care se stă pe șa, unde este ghidonul și mânerele. Dacă bicicleta are frâne, mergi cu copilul pe lângă bicicletă și exersați împreună până înțelege cum funcționează.

  • Mersul

Roagă copilul să meargă așa cum o face în mod normal, în timp ce stă pe șa. Acest lucru le va permite să se simtă confortabil cu senzația de a merge pe bicicletă în timp ce se mișcă într-un ritm lent.

Asigură-te că acesta se uită în față și nu la picioare, în timp ce merg. Copilul trebuie să învețe să privească înainte, astfel orientându-se în direcția corectă. Ajută să fie cineva care să stea în fața copilului pentru a-l ajuta să se concentreze.

  • Învață-l mișcarea

Mersul pe o bicicletă de echilibru este asemănător cu cel al mersului pe trotinetă, mișcarea picioarelor este asemănătoare. Ajută copilul să se deplaseze ușor, împingând și ridicând piciorul pe măsură ce avansează.

Este posibil ca acesta să aibă nevoie de puțină susținere, până reușește să se stabilizeze. Cu toate acestea, nu ține de ghidon. Copilul trebuie să se obișnuiască să meargă de unul singur.

Acesta trebuie să alterneze folosind ambele picioare pentru a continua împingerea bicicletei înainte.

După ce copilul a atins o viteză suficient de rapidă, de aproximativ 8,0 km, acestea trebuie să ridice  ambele picioare de pe sol, orientându-le în fața corpului, astfel încât să nu atingă solul.  Simțiți-vă liberi să vă plimbați sau să alergați alături de copil la început, pentru a-i face să se simtă  mai confortabil. Cu toate acestea, odată ce copilul a câștigat mai multă încredere, permiteți-i să meargă pe cont propriu.

Deseori se folosesc următoarele  fraze „împinge, împinge, alunecă”. Acestea sunt niște instrucțiuni simple pe care copiii le pot reține foarte ușor.

Încetiniți treptat până când ajungeți la o oprire completă. Ajută  copilul să învețe cum să reducă viteza pentru a se putea opri. Dacă bicicleta are frâne, mergi alături de copil și arată-i cum să acționeze frâna. Dacă bicicleta nu are frâne, arată-i copilului cum să scadă  numărul de pași pentru a încetini.

Amintește-i copilului tău că, dacă simte că merge prea repede, tot ce trebuie să facă este să încetinească suficient pentru a pune ambele picioare pe pământ.

În cele din urmă, tot ce este mai important este să ai răbdare și să petreci timp de calitate împreună cu copilul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs