bicicleta-fara-pedale

7 Motive pentru care să îi cumperi copilului tău o bicicletă de echilibru

Condusul unei biciclete de echilibru  este un exercițiu fizic excelent. Copiii pot începe această activitate încă de la 18 luni, iar beneficiile obținute sunt multe. Iată 7 dintre ele:

Mersul pe bicicleta de echilibru aduce multă distracție copiilor și le permite să se plimbe pe distanțe mari fără niciun efort. Fără să remarce, învață să își mențină echilibrul, să-și întărească mușchii și să dezvolte abilități motorii. Toate acestea într-un mod amuzant.

Copiii învață într-un mod simplu să își mențină echilibrul

Bicicletele de echilibru au fost create inițial pentru a facilita posibilitatea copiilor de a merge cu bicicleta fără a avea nevoie de roți ajutătoare. Cu bicicletele de echilibru, majoritatea copiilor învață să își mențină echilibrul în mod intuitiv, fără accesorii inutile. Aceștia pot învăța principii de bază ale ghidării și controlului mișcărilor și estimarea distanțelor, iar trecerea la bicicleta obișnuită va fi foarte ușoară.

 Vor dezvolta condiție fizică

Dacă mersul cu bicicleta de echilibru este încorporat în rutina de zi cu zi – copiii își pot dezvolta masa musculară și crește condiția fizică chiar în drum spre școală, la locul de joacă, la cumpărături etc. Scurtele călătorii vor dezvolta mușchii, vor consolida oasele și vor îmbunătăți rezistența lor fizică dar și mentală.

Își vor îmbunătăți imunitatea

Exercițiile periodice întăresc sistemul imunitar. Se știe că adulții și copii cu o stare fizică bună sunt mai puțin sensibili când vine vorba de boli.

 Vor fi mai deștepți

Înainte de era digitală, copiii săreau pe bicicletă și se plimbau cu prietenii ore întregi. Astăzi pur și simplu trec cu degetul pe ecran, dezvoltând sedentarismul, în timp ce mișcarea în aer liber este cea mai bună activitate posibilă care dezvoltă copiii sub toate aspectele. Învață să socializeze și să dezvolte abilități motorii, care sunt strâns legate de dezvoltarea creierului. Psihiatrul Manfred Spitzer spune că sensomotoria este conectată la o treime din creierul nostru și că, datorită utilizării telefoanelor și tabletelor inteligente de către copii, creierul lor nu se dezvoltă, iar societatea noastră devine mai sumbră. În schimb, se spune că exercițiile fizice sunt cea mai  bună alternativă pentru aceștia.

Vor dobândi regulile de circulație

Copiii vor învăța în mod natural și înainte de a atinge vârsta majoratului regulile pentru circulația sigură pe drumurile publice, care sunt unele dintre abilitățile cheie ale fiecărui individ. Bicicletele de echilibru vor grăbi ritmul de învățare și le vor permite copiilor să aibă o imagine mai bună asupra împrejurimilor și să fie mai conștienți de ce se află în jurul lor. Acest lucru îi va păstra în siguranță, chiar și în afara casei.

Vor fi mai fericiți

Activitatea în aer liber scade cantitatea de stres și îmbunătățește emoțiile,  stabilizând starea de spirit. Copiii vor fi obosiți, dar fericiți. Dacă dobândesc această tehnică pentru a se armoniza în copilărie, vor face față mai bine provocărilor vieții mai târziu.

Dacă vă veți învăța copilul să facă sport încă de la o vârstă fragedă, el sau ea va petrece probabil timp făcând activități sportive și la vârsta adultă.

Și cum să îi faceți pe copii să iasă din casă? Aruncați o privire peste ofertele noastre privind bicicletele de echilibru, cu siguranță cei mici vor petrece timp de calitate plimbându-se cu ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs