atv-electric-copii

4 motive pentru care este important ca prichindelul tău să petreacă timp în aer liber

Iată un lucru foarte simplu pe care îl poți  face pentru a îmbunătății starea viitoare de sănătate a copilului tău: asigură-te că petrece mult timp jucându-se afară. Există multe moduri în care copilăria acestei generații este diferită de cea a ultimei generații, dar unul dintre cele mai abrupte contraste este timpul pe care aceștia îl petrec în interior. Există o mulțime de motive, inclusiv creșterea semnificativă a timpului petrecut în interacțiunea cu dispozitivele electronice, accentul pe activitățile și realizările legate de școală, și, pentru multe familii, lipsa locurilor de joacă în aer liber. Nu sunt doar copiii afectați,  ci și adulții.

Iată 6 motive pentru care petrecutul timpului în aer liber împreună cu copilul tău este crucial:

  1. Soare

Da, expunerea la soare – în special arsurile solare – pot crește riscul de iritații. Dar se dovedește că trupurile noastre au nevoie de soare. Avem nevoie de expunere la soare pentru a face vitamina D, o vitamină care joacă un rol crucial în multe procese ale corpului, de la dezvoltarea oaselor până la sistemul nostru imunitar. Expunerea la soare, joacă, de asemenea, un rol important în alte aspecte, precum somnul sănătos – și  starea de spirit. Organismul nostru funcționează cel mai bine atunci când obține „porția” necesară de soare în fiecare zi. Ieșiți la o plimbare cu bicicleta împreună cu copiii, iar pentru a îmbina utilul si plăcutul, pentru ei puteți opta pentru o bicicletă de echilibru.

  1. Exercițiu

Copiii ar trebui să fie activi cel puțin o oră în fiecare zi. Cu siguranță, pot face asta și în interior, dar petrecerea timpului în aer liber – în special cu lucruri precum mingile sau paletele de tenis – încurajează jocul activ, care este cu adevărat cel mai bun exercițiu pentru copii.

  1. Asumarea riscurilor

Copiii trebuie să își asume unele riscuri. Ca părinți, acest lucru ne face să fim anxioși; vrem ca prichindeii  noștri să fie în siguranță. Dar dacă îi vom ține mereu într-un glob de cristal și nu îi lăsăm niciodată să își asume riscuri, nu vor ști să facă față problemelor- și este posibil să nu aibă încredere și vitejie pentru a face față riscurilor inevitabile ale vieții. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să încercați; lecțiile pe care le învățăm din eșec sunt la fel de importante ca și cele pe care le învățăm din succes. Jocul în aer liber are riscurile lui, fie ca este vorba de o julitură în genunchi sau o neînțelegere cu colegii de joacă, copiii vor învăța cum să facă față cu succes diferitelor situații.

  1. Socializare

Copiii trebuie să învețe cum să lucreze împreună. Ei trebuie să învețe cum să își facă prieteni, cum să împartă și să coopereze, cum să trateze alți oameni. Dacă interacționează doar în conjuncturi foarte structurate, cum ar fi echipe ale școlii sau cele de sport, nu vor reuși să învețe tot ceea ce trebuie să știe.

Încercați să apelați la diferite trucuri pentru a-i încuraja pe cei mici să facă activități în aer liber. Puteți să încercați un ATV pentru copii și să ieșiți în mici drumeții, sau puteți chiar să alegeți o motocicletă pentru copii, astfel învățându-i încă de la o vârstă fragedă responsabilitatea condusului.

Deci, încercați. Faceți ceea ce au făcut părinții noștri: trimiteți-vă copiii afară. Și mai bine, mergeți împreună cu ei. Bucurați-vă de fiecare clipă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau mai multe detalii despre acest produs